Lees hier de liveblog terug van FC Groningen – AZ

nieuws

FC Groningen speelt vandaag om half 3 in het eigen Hitachi Capital Mobility stadion tegen AZ Alkmaar. FC Groningen kan de punten goed gebruiken tegen de nummer 3 van vorig jaar. Volg vanaf half 3 deze pagina voor een liveblog of kijk op Twitter via @OOGsport. 

AFGELOPEN. FC Groningen heeft dapper gestreden maar wist met 9 man geen punten te pakken tegen AZ. Eindstand: 1-3. FC Groningen blijft laatste in de eredivisie.

90’ AZ gaat nog wisselen en probeert het tempo zo uit de wedstrijd te halen… nog heel even hier.

90’ GOAL AZ… 1-3. Adam Maher schiet bij zijn terugkeer bij AZ erg mooi de 1-3 binnen.. Wedstrijd gespeeld voor Groningen.

88’ Freriks erin, Handwerker eruit. Slotoffensief van de FC!

77’ ROOD! FC Groningen is het helemaal kwijt. Hrustic pakt zijn tweede gele kaart en FC Groningen moet verder met 9 (!) man…

76’ GOAL AZ… Midsjo schiet binnen namens de Alkmaarders… 1-2.

68’ Misschien wel dé kans voor Groningen op de 2-1… Doan schiet recht op Bizot.

62’ OP DE LAT! Een mooie aanval van Groningen over de linkerkant resulteert in een bal op de lat van Michael Breij.

58’ Weer AZ dat er sterk uitkomt. Idrissi weet na een prachtige pass van Gudmundsson de bal niet achter Sergio Padt te krijgen.

55’ Weer grote kans AZ, weer Padt. AZ is sterker.

55’ Wissel aan de kant van Groningen: Buijs haalt spits Pohl eraf en middenvelder Ludovit Reis komt binnen de lijnen.

52’ AZ voetbalt zich er mooi doorheen maar wil het te mooi uitspelen. Padt maakt zijn goal goed klein en voorkomt zo de 1-2.

46’ We zijn weer begonnen met dezelfde spelers op het veld, geen Zeefuik, hij ging eraf met rood na een overtreding op Idrissi.

45’ DOAN MIST! Bizot pakt hem. Het is meteen rust.

45’ PENALTY GRONINGEN.

44’ ROOD! Zeefuik moet weg! Groningen moet verder met 10 man.

36’ Doan op de bon: geel. Spel golft op en neer…

27’ En het is gelijk… Oud FC Groningen speler Oussama Idrissi scoort voor AZ. 1-1.

25’ GOAL FC GRONINGEN! Jeffrey Chabot kopt een corner binnen. 1-0!

21’ grote kans Groningen! Pohl krijgt zijn voet niet tegen de bal.

18’ AZ dacht op voorsprong te komen door een kopbal van AZ spits Johnsen maar de goal wordt afgekeurd door VAR Oostrom.

Deel dit artikel:

 1. Degradatie lijkt onvermijdelijk. Zonde van al het geld dat gemeenschap in dit profvoetbal geïnvesteerd heeft. Smink dPvdA-wethouder gaf de grond voor de Euroborg gratis weg aan de FC, etc. etc.). Misschien is het stadion nog geschikt te maken voor iets waar we allemaal plezier van kunnen hebben? Bijvoorbeeld popconcerten?? Ik zou er Madonna wel willen zien optreden. Of Kensington.
  Alles beter dan dit…… zonde van ’t geld.

 2. Eigenlijk geen probleem mee om met 9 man te verliezen.

  Thuis tegen Ajax Ziyech en Frenkie De Jong op een brancard en zonder kniebanden op een het Hitachi Capital Mobility laten verlaten. Die club 150 miljoen armer, praatjes over Bayern van Nederland kwijt, en kampioenschap voor PSV is mij wel twee langdurige schorsingen en een nederlaag waard. Weken wentelen in Amsterdams verdriet, boosheid en verontwaardiging.

  Maar Nijland begrijpt niets van supporter zijn van Grunn. Uberhaupt van supporterschap niet. Zal Buijs in naam van “fun only” wel opdragen het vriendelijk te houden.

 3. De nederlaag tegen AZ is geen schande. AZ is te goed voor FCG, die rode kaarten zijn daarbij niet doorslaggevend. Wel oerdom, wellicht wordt de druk voor sommige spelers iets te groot.
  Er zullen nog genoeg punten gehaald worden, er zijn zeker 5 ploegen die een zwakkere selectie hebben. De kans is groot dat we dat uiteindelijk op de rangljst terug zien.

 4. Misschien is het helemaal niet verkeerd voor de FC om te degraderen. Misschien wordt het dan eens duidelijk dat er nodig iets moet veranderen binnen de organisatie structuur en bestuur van de FC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *