Kamerverhuurders verenigen zich

Zo’n dertig kamerverhuurders uit de stad  gaan samen optrekken om  zich te verzetten tegen de  vergunningenplicht die het stadsbestuur hen wil opleggen.

Afgelopen vrijdag kwamen de dertig bijeen in de Postwagen in Tolbert. Wethouder Van der Schaaf denkt door een verhuurvergunning in te stellen voor elke verhuurder van kamers en appartementen voor studenten en bemiddelaars op te kunnen treden. Wanneer een verhuurder zich aantoonbaar schuldig maakt aan slecht verhuurgedrag dan kan de gemeente vla een dwangsom, bestuursdwang of door intrekking van de vergunning maatregelen nemen. De afgelopen jaren klaagden huurders vaker over te hoge huren  achterstallig onderhoud en intimidatie.

Voorzitter Lammert Tel: ”Wij begrijpen dat het mes aan twee kanten snijdt en dat er iets moet gebeuren, vandaar dat wij verenigd zijn als particuliere verhuursector, zodat we samen met de gemeente, de raad en alle andere betrokkenen kunnen gaan werken aan een beter Groningen.”

De wethouder herkende de klachten en zocht ook steun bij de minister. Vanavond praat de raadscommissie over het voorstel.