Inzamelingsactie in Haren levert 1000 euro op voor buurt-AED

nieuws
Foto: Leonard Bentley via Flickr (CC BY-SA 2.0)

In Haren wordt aanstaande zaterdag een buurt-AED in gebruik genomen, grotendeels gefinancierd door een inzamelingsactie van buurtgenoten.  In de verwarmde kast aan de Nieuwlandsweg komt een AED met een groot scherm waarop de gebruiker verteld wordt wat te doen. 

Naast de inzamelingsactie worden de AED en de kast mede gefinancierd door de gemeente Haren, een aantal bedrijven uit de buurt en de leverancier van de AED uit Roden. De inzamelingsactie voor de AED-kast voor de Nieuwlandsweg heeft 1015 euro opgeleverd, ruim voldoende voor het 900 euro kostende apparaat. Deze heeft als groot voordeel een scherm waarop je stap-voor-stap geïnstrueerd wordt wat te doen nadat je hem aanzet. Ook voor niet-burgerhulpverleners is het daardoor mogelijk om de AED goed te bedienen.

Stichting Groningen Hartveilig verzorgt op zaterdagmiddag aansluitend op de opening een reanimatiecursus, speciaal voor buurtgenoten die graag willen leren reanimeren.