Glimina Chakor nieuwe fractievoorzitter GroenLinks Groningen

nieuws

Glimina Chakor is gekozen als nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks Groningen. Glimina Chakor neemt het fractievoorzitterschap over van Benni Leemhuis. Chakor was al de lijsttrekker tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Chakor zegt blij te zijn met het vertrouwen van haar fractie: “Ik wil bouwen aan een duurzaam en sociaal Groningen, waar iedereen mee kan doen, ongeacht afkomst, huidskleur, geaardheid of geslacht.” Ook haar voorganger Benni Leemhuis zegt verheugd te zijn met de verkiezing van Chakor: “Met haar als lijsttrekker en fractievoorzitter gaat GroenLinks de verkiezingsperiode vol vertrouwen tegemoet!” Leemhuis, die de gemeenteraadsfractie van GroenLinks sinds 2014 leidde, blijft wel actief als vice-fractievoorzitter.

Glimina Chakor werkte eerder als maatschappelijk werker bij de MJD. In 2012 won ze de publieksprijs voor sociaal werker van het jaar.

Deel dit artikel:

 1. Wie wil er nu geen duurzaam en sociaal groningen. Daarvoor kun je echter het beste bij andere partijen terecht. De plannen van GroenLinks kennen we al, zie het regiotram plan. Tientallen miljoenen weggegooid en op dood spoor beland. Als ze nu weer aan de macht komen kun je erop rekenen dat iedereen duizenden euro’s kan betalen aan warmte pompen en andere ongein die nog geeneens een druppel op een gloeiende plaat zijn. Zoals bijvoorbeeld van het gas afgaan, dat klinkt allemaal heel mooi. Maar in de praktijk investeer je tientallen miljoenen voor iets wat niet werkt en allerlei kinderziektes heeft. Beter gewoon een fabriek zetten die ander gas omzet zodat het te gebruiken is als aardgas. Kost maar 500 miljoen, vele malen goedkoper dan de honderden miljoenen die het anders kost. Investeren in nieuwe technologie in plaats verouderde en horizon vervuilende windmolens is veel beter en heeft veel meer perspectief.

  Ook wordt er weer volop gewezen op de herkomst en hoe blij we daar mee moeten zijn. Subsidies gepakt om weer onderzoekjes te doen naar vluchtelingen. Ze heeft zich ook heel hard gemaakt voor anoniem solliciteren, is ook al een mislukking gebleken. Hoewel mislukking, het bleek dat men koos voor de beste kandidaat. En dat waren grotendeels geen nieuwe inwoners van Nederland. Ik zie ook weer een heel artikel waarin ze zegt dat niet iedereen een vader of moeder heeft met een hoge functie om makkelijk je carriere-pad te kiezen. Mevrouwtje, de meeste Nederlanders hebben dergelijke kruiwagens ook niet. Door hard te werken/studeren/slim te zijn moet 95% van de mensen het gewoon allemaal zelf doen, Nederlanders en nieuwkomers.

  Dit was mijn ode aan Glimina Chakor :)

  1. Een woord: identiteitspolitiek.

   P.S.

   Eén van de instrumenten van die cultuurmarxisten gebruiken om chaos en verdeeldheid te creëren. Overgewaaid vanuit de VS. We moeten korte metten maken met identiteitspolitiek. Video’s van Jordan Peterson over identiteitspolitiek zijn verplichte kost voor degenen die het willen bestrijden.

 2. Zodra iemand roept “ik wil”, dan is de toon al gezet, zoiets impliceert een grote mate van eigenbelang en geeft aan dat er geen ruimte is voor andere visies of inbreng, waarbij het slechts draait om wat de “ik wil” persoon voor ogen heeft.

  En dan “waar iedereen mee kan doen”? Zoiets als: we duwen het jullie door de keel, of men het wil of niet. Het ongevraagd een soort van kuddegedrag creëren, waaraan men een individu ondergeschikt maakt.

  En dan het expliciet vermelden van afkomst, huidskleur, geaardheid of geslacht, die mee kunnen doen, alsof deze gehandicapt zijn. Of is dit een verwijzing naar een probleem in de huidige maatschappij, vooral tot stand gekomen door een bepaalde, niet nader te mogen noemen, grote groep mensen?

  1. Marc, de meeste lachen gewoon om Klavertje. Het is in ieder geval goed dat deze dame met een moslim achtergrond meteen zegt dat zij geen gays van het dak wil gooien en welkom zijn. Als ik een feestje geef zet ik er ook altijd even bij dat men ook wel zwart, geel, gay of lesbisch mag zijn.

   Ik ben benieuw wanneer er een partij komt die aangeeft asociaal en niet duurzaam te zijn en waar niet-blanken en gays worden geweerd.

   1. Ze maken een karikatuur van zichzelf Marc. Schijnbaar moet men er als moslim cq groenlinkser er meteen bijzeggen dat men ook gays accepteert, alsof dat een heel apart soort mensen is die er toch ook wel bijhoren bij GroenLinks.

 3. Mensen zijn kennelijk erg bang van GroenLinks. Wereldverbeteren strookt niet met het negatieve mensbeeld dus daar moet tegen te hoop worden gelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *