Filmende automobilisten kettingbotsing op de bon

Verschillende automobilisten die donderdag al filmend de kettingbotsing op de A7 passeerden kunnen een bekeuring thuis verwachten. Dat meldt de politie op haar Facebook-pagina.

“Gedurende de afhandeling van de kettingbotsing zagen wij meerdere autobestuurders ons zowel links als rechts passeren terwijl zij hun mobiele telefoon vasthielden en ons filmden”, meldt de politie. “Wij hebben daarop enkele kentekens genoteerd en op kenteken proces-verbaal uitgeschreven.”

De kettingbotsing vond donderdag aan het einde van de middag plaats tussen Drachten en de stad ter hoogte van Lettelbert. Verschillende auto’s botsten op elkaar waarbij meerdere mensen gewond raakten. Vanwege het ongeluk was de A7 enige tijd volledig dicht waardoor een lange file ontstond. Ook in tegenovergestelde richting ontstond een file veroorzaakt door kijkers.