“De cijfers liegen niet’

De cijfers liegen niet dat zegt RUG-promovendus Maarten van Wijhe “Vaccinatie heeft, tussen 1953 en 1992, zeker 6.000 tot 12.000 sterfgevallen voorkomen.
Dat concludeert van Wijhe in zijn proefschrift. De vaccinatieprogramma’s hebben bijgedragen aan het voorkomen van veel kindersterfte. En het aantal gemelde ziektegevallen is sterk verminderd door vaccinatieprogramma’s. Van Wijhe vindt dat mensen die tegen vaccinaties zijn zich moeten baseren op feiten.”Er staat veel op interne,niet gebaseerd op feiten. De cijfers uit ons onderzoek liegen er niet om.”

Vrijdag verdedigt Maarten van Wijhe zijn proefschrift aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Deel dit artikel:

  1. De cijfers zijn het probleem niet… antivaxxers zullen deze ook weer verwerpen. Het komt niet overeen met hun mening, dus kan het niet kloppen. Zeker niet als er ook cijfers zijn die hun standpunten wél ondersteunen. Dan is de keuze snel gemaakt: dit klopt met wat ik denk, dus kan het andere niet kloppen.

    Confirmation Bias. En dat is geen probleem van feitenkennis, maar van de psyche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *