Bierbrouwerij De Prael opent vestiging in Groningen

nieuws

De Amsterdamse bierbrouwer De Prael opent over twee maanden aan het Boterdiep 75 een vestiging in Groningen. Het bijzondere is dat De Prael werk/leerplekken heeft voor mensen die moeilijk een baan kunnen vinden.

“Het is een concept dat al 15 jaar werkt”, aldus Jorn Broesder van De Prael. “Goede horeca met een sociale missie”. De brouwerij werkt daarvoor samen met WerkPro. Dat is een organisatie die mensen begeleid naar een baan. De Prael gaat net als in de andere vestigingen in Amsterdam en Den Haag werken met betaalde en onbetaalde arbeidskrachten.

“Het streven is dat we eind november open gaan”, zegt Broesder. “Maar dat kan iets later of eerder zijn. Dat hangt een beetje van de snelheid van de verbouw af. Het proeflokaal gaat als eerste open en later komen de ketels voor het brouwproces naar Groningen.”