Bezetting academiegebouw opgeheven na toezeggingen universiteit

De bezetting van het academiegebouw van de Rijksuniversiteit (RUG) vanwege de slechte huisvesting van buitenlandse studenten is donderdagavond laat beëindigd. Dat gebeurde nadat de RUG enkele toezeggingen had gedaan aan de actievoerders

Zo wordt er in de toekomst gewerkt aan een betere huisvesting voor de buitenlandse studenten. Daarnaast heeft de RUG gezegd om met de minister te gaan praten over het huidige bekostigingsmodel. Dat houdt in: Hoe meer studenten, hoe meer geld de universiteit krijgt. Ook zei de RUG dat de universiteit niet verder hoeft te groeien.

Tot slot heeft de RUG gezegd dat de studenten die in een tentenkamp op Zernike verblijven naar een pand aan de Metaallaan kunnen. De actievoerders van Rood (SP jongeren), DWARS (GroenLinks jongeren) en DAG (Democratische Academie Groningen) verlieten daarna onder luid applaus het academiegebouw. “We hebben gewonnen”, aldus de bezetters.