“Bak van mijn Hart” krijgt meeste stemmen ANWB Fonds

nieuws
Foto: Conny Eldering

De stichting Talent in Actie in de stad heeft met “Bak van mijn Hart” de meeste stemmen gekregen bij een wedstrijd georganiseerd door het ANWB Fonds. Met het geld dat ze vanuit dit fonds krijgen wordt een elektrisch wagentje aangeschaft waar ze met name ouderen mee gaan helpen.

“We zijn ontzettend blij. In de provincie Groningen waren drie genomineerden en wij zijn eerste geworden. Ik had deze zomer al een kleine aanbetaling gedaan op het wagentje in de hoop dat we zouden winnen. Dat is nu gelukt. Het karretje deed vroeger dienst bij de Efteling en wordt binnenkort naar de stad gebracht”, aldus Conny Eldering van Talent in Actie en Handig in de Buurt.

Als het mini vrachtwagentje opgeknapt is gaat “Bak van mijn Hart” ouderen en eenzame mensen bezoeken om bijvoorbeeld oud papier, grofvuil of chemisch afval op te halen. Er komt een pool van vrijwilligers die bij de mensen aanschuiven om een bakkie te doen en een praatje te maken. Knol’s Koek stelt ontbijt-, oude wijven-, of notenkoeken ter beschikking.

De andere twee genomineerden in de provincie waren “Veilig wandelen” van de stichting Werkpodium Kraack in de stad en “Een verkeersplein voor Iedereen” van CBS de Borgstee in Grijpskerk.