Arriva rijdt met langere treinen tussen Groningen, Leeuwarden en Roodeschool

nieuws
Foto: Rick van der Velde

Om meer mensen te kunnen vervoeren zet Arriva in ieder geval tot de herfstvakantie langere treinen in op de lijnen Groningen-Leeuwarden en Groningen-Roodeschool.

De extra treinstellen worden zowel in de ochtend- als avondspits ingezet. Arriva zegt dit najaar te gaan onderzoeken of deze maatregel zorgt voor verminderde drukte in de treinen en dus een grote reiscomfort. Vooral de periode tot aan de herfstvakantie heeft volgens Arriva grote piekmomenten: “Ervaring leert dat daarna de grootste drukte weer afneemt.”

Ook Qbuzz werkt mee om de grote stroom studenten zo goed mogelijk te vervoeren en zet extra bussen in vanuit Winsum (lijn 665) en Winschoten (lijn 679). Deze bussen rijden rechtstreeks naar het Zernike-Complex vanaf de desbetreffende treinstations.