Acties in UMCG dreigen na vastlopen CAO onderhandelingen

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

Het overleg tussen de vakbonden en de werkgevers van de universitaire ziekenhuizen in Nederland is vastgelopen.

Dat houdt in dat er vanaf volgende week acties gevoerd kunnen worden door het personeel. Volgende week dinsdag praten de werknemers van het UMCG en de andere ziekenhuizen over eventuele acties. Daarbij wordt gedacht aan het draaien van zondagdiensten. Tot nu toe werd er ludiek actie gevoerd.

Het personeel wil meer loon, minder werkdruk en aangepaste werktijden voor oudere werknemers.

Deel dit artikel:

  1. Hier heeft de zorgverzekering niks mee te maken, immers dat zijn bedrijven met aandeelhouders geworden. En o ja, ze sponseren veel te goed betaalde verwende voetballertjes van onder andere de FC Groningen. Schaam je Menzis!!!!!! We moeten weer terug naar het ziekenfonds en particulier verzekert, was een eerlijk systeem. Dit staat er volledig los van.

    1. Natuurlijk heeft de hoogte zorgverzekering er wel mee te maken. Duurder personeel = meer kosten. Dus moet men meer betalen.

      Wat was er eerlijk aan het oude ziekenfonds? Waarschijnlijk bedoel je ermee dat het eerlijk is dat mensen die meer verdienen betalen voor mensen die minder verdienen? Dat is niet eerlijk. Of was het eerlijker op een andere manier?

  2. Het feit dat als je veel geld verdient en maar een paar centen kwijt bent verhoudingsgewijs vind ik niet eerlijk. De zwakste schouders dragen de zwaarste lasten, weer onfraai allemaal. Daarbij komt dat het bedrijven zijn geworden met aandeelhouders. Dit zijn nutsvoorzieningen waar je met je handen vanaf moet blijven. De zorg word duurder doordat de zorg steeds meer kan, soms te veel. Maar wel weer terug naar het ziekenfonds, geen eigen risico en betaalbaar. Een percentage van je inkomen maximaal besteden aan de zorg. Wettelijk vastgelegd, voorkom je ook veel schulden mee omdat het niet meer op te brengen is voor veel mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *