Voorzitter KEI-week: ’50e KEI-week voor student én stadjer’

De grootste studentenintroductie van Nederland barst volgende week weer los. Dit jaar draait de 50e KEI-week om duurzaamheid én verbinden met Stadjers.

Ruim 5.000 nieuwe studenten komen kennis maken met het Groningse studentenleven. Tijdens 18 KEI-evenementen kunnen de nieuwe studenten kennis maken met alles wat het studentenleven te bieden heeft op het gebied van sport, cultuur en gezelligheid.

Artiesten
Ook maken de studenten in spé kennis met het Groningse uitgaansleven. Dit jaar komt Tim Hofman naar Groningen om te vertellen over zijn studententijd. Ook zijn er optredens van Bizzey, Dirtcaps Wulf en Kraantje Pappie.

Jubileum
De KEI-week viert dit jaar haar 50e verjaardag. Dat wordt gevierd met het thema ‘Destination KEI, your ticket to gold’ en het lustrumfestival ‘KEI at the Beach’ “Hier kunnen de studenten bij de Kardingerplas genieten van een unieke sfeer en locatie aan het water,” vertelt Marc Boels, voorzitter van Stichting KEI.

Stadjer en student
Studenten staan erom bekend veel overlast te veroorzaken. Daar wil Stichting KEI dit jaar wat aan doen. “De eerstejaarsstudenten ontvangen dit jaar een koffiemok in hun KEI-tasje,” legt Marc uit. “We hopen zo dat stadjer en student het gesprek met elkaar aangaan. Wij geloven dat er dan wederzijds begrip zal ontstaan en het begin van een mooie tijd om samen te wonen in deze mooie stad”

Veel van de KEI-evenementen zijn ook toegankelijk voor stadjers. Maandag wordt afgetrapt met een informatiemarkt.

Deel dit artikel: