PvdD stelt vragen over Ringweg

nieuws

De Partij voor de Dieren wil  meer weten over de problemen rond de Zuidelijke Ringweg.  Hoe is het  mogelijk dat de aannemer vorig jaar al aangaf dat de planning onhaalbaar was, terwijl het college bij monde van gedeputeerde Gräper liet weten dat zij pas in juni op de hoogte werden gesteld van vertraging, vraagt de partij

De fractie stelt daarom vragen: Ligt dit gebrek aan overleg aan een slechte relatie tussen de aannemer en de opdrachtgever, of is er iets aan de hand bij  bij de Aanpak Ring Zuid?  Kirsten de Wrede, van de Partij voor de Dieren in de provincie, wil ook weten waarom er opeens een extra hectare groen verloren moet gaan in het Stadspark. “Het is vreemd dat dat pas nu bekend is. Wellicht is het gekozen ontwerp voor de nieuwe Ringweg dusdanig slecht dat de aannemer heeft gezegd: dit moet anders.”

In de brief die de Staten hebben gekregen over het niet doorgaan van de zomerstremming, staat dat er teveel “onduidelijkheden” waren om deze door te laten gaan. De Wrede wil weten om welke onduidelijkheden het hier gaat en of het zo is dat de aannemer volgens het college slecht werk heeft afgeleverd.