Renovatie woonschepenhaven na anderhalf jaar nog niet afgerond

De bewoners, het woonschepencomité en de SP hebben veel vragen over de renovatie van de woonschepenhaven. Die renovatie werd anderhalf jaar geleden afgerond maar er waren toen nog veel klachten die nog steeds niet zijn verholpen.

Er was een waslijst met problemen met in totaal zestig punten. Al bij de oplevering anderhalf jaar geleden liet het woonschepencomité een deskundige een rapport opstellen. De gemeente beloofde de zaak aan te pakken, maar bijvoorbeeld  de sluisdeur die niet functioneerde, en loszittende stroomkasten zijn nog niet verbeterd. Er zijn zorgen over de te warme waterleiding in verband met legionella en de gasleidingen die een te lage druk hebben.  Ook zijn de pas ontdekte asbestresten naast de speelplek voor de kinderen aan  leiding tot veel zorg .

Het woonschepencomité verwacht actie van de gemeente en de SP plakte vrijdagmorgen het gebied met asbest met waarschuwingstape af. De SP stelt vragen over de kwestie aan de wethouder, Roeland van der Schaaf heeft dan drie weken de tijd om antwoord te geven.