Brandend stro levert consternatie op in Onnen

Aan het Felland in Onnen hebben maandagochtend 104 balen stro in de fik gestaan. De balen lagen op een kar die vlak bij een woonhuis stond. De schrik zat er goed in bij de bewoners.

“Ik heb een hobbyboerderij met wat pony’s,” vertelt de bewoner. “De balen stro waren voor in de winter, om op de vloer van de stal te leggen. Ik had ze opgehaald en achter het huis gereden. Ik zag ineens vlammen. Ik heb de trekker losgekoppeld en heb gelijk 112 gebeld.” De brand werd rond 10.55 uur gemeld. Twee bluswagens van het brandweerkorps in Haren rukten uit en later kwam er ook een blusvoertuig van de Groninger brandweer bij. Dit omdat de angst bestond dat het vuur zou overslaan naar het huis.

“Door een goede, brandwerende deur en een goed aangelegde dakgoot, waar de warmte niet onder kon komen, is erger voorkomen. Dit is hun redding geweest,” zegt de Harry Pieters, bevelvoerder van brandweerkorps Haren.

Inmiddels is de strobaal geblust.