“Met mooie liedjes kunnen praten over taboes, dat is echt belangrijk”

Vijftien jaar is Joris Zwering en hij is helemaal bezeten van muziek. Het liefst treedt hij in de voetsporen van Martin Garrix en Shawn Mendes.

“Ik ben begonnen met muziek maken op zevenjarige leeftijd”, vertelt Joris. “Ik heb jarenlang in een koor gezongen en sinds enkele jaren schrijf en componeer ik mijn eigen liedjes, zing ik en speel ik gitaar en piano.” Inmiddels heeft hij twee singles op zijn naam staan waarvan ‘Walk Away’ onlangs verscheen.

Taboes
“Het is een heel persoonlijk lied geworden omdat het over mij gaat. Op school ben ik gepest en ik heb me behoorlijk slecht gevoeld. Het is iets dat ik behalve bij mezelf ook bij leeftijdsgenoten zie, terwijl er een taboe rust om er over te praten. Met dit lied probeer ik het onderwerp toch op de agenda te krijgen. Met mij gaat het overigens naar omstandigheden op dit moment goed.”

Dat Joris veel meer in zijn mars heeft zal komende winter blijken. “Ik ben op dit moment bezig met een EP en daar zal een ander geluid op te horen zijn waarbij ik meer richting het dance-geluid ga.” Wanneer de EP precies verschijnt is nog onbekend.

Beluister hier de single ‘Our Story’:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *