Met jaarlijkse sterrenregen tientallen wensen doen

nieuws
Foto: Brocken Inaglory - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2632873

Het loont om komende nacht rond 03.00 uur je wekker te zetten. Rond dat moment wordt het hoogtepunt van de jaarlijkse sterrenregen verwacht.

De verwachting is dat er in de nacht van zondag op maandag zo’n zeventig tot tachtig vallende sterren per uur te zien zijn. De aarde scheert momenteel door de Perseïden. Dit is een gebied met ruimtegruis dat afkomstig is van meteoren. Als het gruis met de dampkring in aanraking komt ontstaat er een vallende ster. Elke zomer trekt onze wereldbol door de ‘Tranen van Laurentius’, zoals de meteorenzwerm in het vroege Europa genoemd werd. De eerste Perseïdenactiviteit is eind juli al te zien waarbij er enkele vallende sterren per nacht te zien zijn. Dit jaar bevindt het hoogtepunt zich dus in de nacht van zondag op maandag, waarbij de activiteit de komende weken weer langzaam zal afnemen.

Of de vallende sterren goed te zien zullen zijn in Groningen is nog onzeker. Er wordt bewolking verwacht, maar een aantal onbewolkte minuten kan al succes bieden tot het doen van wensen. Voor het grootste succes kun je het beste naar het noordoosten kijken, waarbij aangeraden wordt om een donkere plek zonder kunstlicht op te zoeken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *