Maar vijftien bedjes bezet in hotelboot voor dakloze buitenlandse studenten

nieuws

Van de 98 slaapplaatsen in de zogenaamde ‘hotelboot‘, die door de RUG, de Hanzehogeschool en de Gemeente Groningen in het Eemskanaal is gelegd als tijdelijke opvangplaats voor buitenlandse studenten, zijn maar vijftien bedden gevuld. Dat meldt de UK vanmiddag.

Ook in het tentenkamp bij de ACLO zijn lang niet alle plaatsen gereserveerd, voor vannacht zijn dat er zo’n vijftien. Hier worden in de komende weken wel meer dakloze studenten verwacht, er staan tot nu toe zo’n zestig reserveringen. Mocht het tentenkamp in de komende weken vol raken, dan gaan er mogelijk ook studenten logeren bij medewerkers van de RUG. De Rijksuniversiteit Groningen heeft zijn medewerkers gevraagd om, als de tenten vol zijn, een logeerplek beschikbaar te stellen.

Studentenpartij DAG heeft, om de buitenlandse studenten een dak te bieden, een logeernetwerk opgezet.Groningse studenten met ruimte over worden hierin gekoppeld aan internationale studenten zonder slaapplek. Dat heeft, volgens DAG, inmiddels zo’n 70 slaapplaatsen opgeleverd.