Internationale studenten in hotelboot en tenten

nieuws

De Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool gaan internationale studenten slaapplekken aanbieden in een hotelboot en tenten. Door krapte op de woningmarkt hebben de studenten moeite met het vinden van geschikte woonruimte.

Vanaf maandag zijn naast de ACLO drie tenten voor in totaal negentig studenten beschikbaar. Voor €87,50 per week krijgen ze een slaapplek en mogen ze toiletten en douches in de ACLO gebruiken. De slaapboot biedt plek aan 98 studenten. Voor €42,95 per nacht slapen ze in gedeelde kamer en krijgen ze ontbijt, lunch en avondeten.

De tenten blijven minimaal drie weken staan. De slaapplekken in de boot zijn in elk geval beschikbaar tot en met eind oktober.

Lees meer: GSb: “woonboot onbetaalbaar voor internationale studenten”

Deel dit artikel:

 1. Wat een gezever, de buitenlandse studenten, studeren hier in vergelijking met veel andere landen bijkans voor nop. Dat er meer voor woonruimte betaald moet gaan worden lijkt dan ook geen onoverkomelijk probleem te geven.

  Minder studenten geeft minder problemen, ook waar het om huisvesting gaat.

 2. De gemeente moet ook eens naar zich zelf kijken. Er is geen sociale huurwoning meer te krijgen, simpelweg omdat die niet worden gebouwd. Te absurd voor woorden! dit is het resultaat van jaren wanbeleid. En zolang dit doorgaat zijn er altijd foute huisjesmelkers die absurde prijzen kunnen vragen. En ook de woningbouwverenigingen hebben fouten gemaakt door te slopen en hiervoor in de plaats peperdure huurwoningen terug te bouwen.

 3. Minder studenten (met name buitenlandse), en leegstaande kantoren en andere panden nog beter benutten.
  Dan zijn ‘oplossingen’ zoals tenten niet eens nodig.

 4. Zelfs in Afrika hebben de ontheemden het beter. Ze zitten daar met 4 mensen in een tent en de huisvesting is gratis. Echt zeer beschamend gemeente Groningen!

 5. Waarom 87,50 en niet 87 of 88? Net zoals die 42,95. Ik vraag mij dan af hoe zo’n prijs tot stand is gekomen, met welke gedachte/economisch motief?

  Voor de rest: BOEIE eigenlijk. Lijkt mij dat je als aankomende student slim genoeg behoort te zijn VAN TE VOREN uit te zoeken hoe het e.e.a. werkt en je EIGEN probleem niet af te schuiven op de maatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *