Katee stapt uit PVV-statenfractie

nieuws

Ronald Katee stapt met onmiddellijke ingang uit de PVV-statenfractie. Vanmorgen heeft hij Commissaris van de Koning René Paas,daarvan op de hoogte gesteld.

Volgens Katee verdacht fractievoorzitter Ton van Kesteren hem van het voeren van een dubbele agenda. Hij zou zich willen kandideren voor het Forum voor Democratie en stuurde Katee daarover een appje en dat sloeg in als een bom: “Voor alle duidelijkheid, ik ben geen lid van FvD en heb geen afspraken met FvD gemaakt over de komende gemeenteraadsverkiezingen in Groningen. Zoals gezegd sloeg dat appje bij mij dan ook in als een bom, als een verbijsterende motie van wantrouwen. Hoewel ik langs diverse kanalen meerdere malen heb getracht contact te krijgen met de heer Van Kesteren, bleef het van zijn kant stil. De vertrouwensbreuk werd naarmate de dagen verstreken alleen maar dieper en toen mij ook nog duidelijk werd dat achter mijn rug om mijn gangen werden nagegaan, was het mij duidelijk dat de vertrouwensbreuk niet meer hersteld zou kunnen worden.”

Volgens Kaatee heeft de PVV in Groningen van Den Haag toestemming gekregen om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de stad Groningen