Half miljoen voor onderzoek naar roken

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/chidsey

Twee onderzoekers van het UMCG en Amsterdam UMC hebben 500 duizend euro ontvangen voor hun onderzoek naar stoppen met roken. Het gaat om Danielle Jansen en Lilian Peters.

Het doel van hun onderzoeksproject ‘Together we’ll quit smoking’ is, te bevorderen dat vrouwen met een lage sociaaleconomische status stoppen met roken tijdens of na hun zwangerschap. Het onderzoek duurt vier jaar.

Het onderzoek wordt uitgevoerd samen met huisartsen, verslavingsartsen en jeugdgezondheidsartsen, en met het Consortium Zwangerschap en Geboorte Noord-Nederland. Dit consortium heeft een netwerk van verloskundigen, gynaecologen, kraamverzorgsters, en jeugdgezondheidsartsen in het noorden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *