Dichters doen het in donker Sterrebos

nieuws

Woensdag 22 augustus is voor de vierde keer Dichters in het Donker in het Sterrebos.

In de schemering van een langzaam donker wordend bos en onder het geruis van bladeren brengt een illuster en luisterrijk gezelschap van poëten gedichten ten gehore. Zowel jong talent als gelouterde schrijvers passeren de revue. Er is een brede variëteit aan leeftijden en stijlen, van spoken-word tot meer vormvaste gedichten en van “ready-mades” tot prozagedicht. De één slingert met brede armgebaren en stemverheffing gedichten de wereld in terwijl de ander schuchter en intiem zieleroerselen voor het voetlicht brengt.

Deelnemers zijn: Karel ten Haaf, Erik Harteveld, Myron Hamming, Ileen Rook, Sieger Baljon, Bill Mensema, Willem Jan van Wijk, Mauricio Plat, Marije Tempel, Rik Andreae. Richard Nobbe, Tsafira Levy en stadsdichter Lilian Zielstra. De presentatie wordt verzorgd door Renée Luth. Bert Hadders brengt tijdens een muzikaal intermezzo een aantal eigen Groningstalige nummers ten gehore.