Chaos op noordelijke stations

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Wegens een kapotte bovenleiding tussen Zwolle en Meppel is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Groningen en Friesland.

Tussen Meppel en Zwolle is een groot stuk bovenleiding beschadigd. Vanaf 18.15 uur is het mogelijk om via één spoor weer beperkt te rijden. Er zijn zeer veel reizigers op de been vanwege het Reuzenevenement te Leeuwarden.

Het zal zondagavond zeer druk zijn, met name op de stations Leeuwarden, Groningen, Meppel en Zwolle. De reisplanners worden regelmatig bijgewerkt. Het beperkte treinverkeer zal in ieder geval de rest van de avond duren.

Deel dit artikel:

  1. Zo zie je maar weer! De hele noordelijke helft van Nederland is afhankelijk van Meppel-Zwolle.
    Als de Zuiderzeelijn was aangelegd, zou dit probleem er niet zijn geweest. Zoals gewoonlijk weer het toppunt van kortzichtigheid. Dat geldt trouwens ook voor een ENKELsporige spoorbrug bij Zuidhorn (hoe stom kun je zijn!) en het afblazen van een TRAM inde stad Groningen.

  2. Wat een amateurs zeg, niet te geloven.

    Volgens de NS reizen er per dag 1 miljoen mensen met de trein. (bron: https://www.ns.nl/over-ns/activiteiten/reizigersvervoer.html). Vermenigvuldig dat eens met het goedkoopste kaartje, laten we voor de grap eens zeggen dat dat €1,- is. dat is 1 miljoen euro, per dag! me dunkt dat je daar wel het e.e.a. voor kunt regelen.

    en dat is bij een kaartje van €1,- Als je bedenkt dat een kaartje Groningen Centraal – Station Noord (of Europapark) al €2,24 kost….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *