CBD-winkel opent aan Boteringestraat

Aan de Nieuwe Boteringestraat 41 is een CBD-winkel geopend. CBD staat voor cannabidiol.

Wikipedia: “CBD werkt bij proefdieren als antipsychoticum en sedativum. CBD is de enige cannabinoïde waarmee verschillende gecontroleerde experimentele studies evenals klinisch onderzoek bij mensen is uitgevoerd bij multiple sclerose, neuropathische pijn, schizofrenie, bipolaire manie, sociale fobie, slapeloosheid, ziekte van Huntington en epilepsie. Bij proefdieren heeft CBD anti-epileptische, anti-emetische, anti-inflammatoire en antipsychotische eigenschappen en is bovendien werkzaam tegen reumatoïde artritis. CBD blijkt bovendien werkzaam tegen toxiciteit door N-methyl-D-asparaginezuur en bèta-amyloïd, evenals bij ischemische schade. Op verschillende manieren heeft CBD bovendien een neuroprotectief effect en mogelijk is het daarom van betekenis bij cerebrovasculair accident, de ziekte van Parkinson, traumatische hersenbeschadiging en epilepsie. De stof heeft bijna geen bijwerkingen, noch psychoactieve werking, noch is er risico op verslaving.”

Deze woensdag moet de initiatiefnemer van Medical Social Club ‘Suver Nuver’ aan de Oostersingel zich bij de politie verantwoorden over de activiteiten van zijn club. Daar wordt THC-wietolie voor iedereen toegankelijk gemaakt.