Baas UMCG belooft personeel snel nieuwe CAO

“Het heeft te lang geduurd, in september moet er een nieuwe CAO zijn.” Met deze woorden beloofde bestuursvoorzitter Jos Aartsen van het UMCG zijn medewerkers dat er in september een nieuwe CAO zal worden afgesloten.

Begin juli demonstreerden al zo’n 450 mensen voor het UMCG voor een CAO. Ze willen een beter loon, verlichting van de werkdruk en een generatieregeling. Dinsdagmiddag was er  een stille tocht door het ziekenhuis, met naar schatting ruim 600 deelnemers. Jos Aartsen kreeg een gouden stethoscoop aangeboden, zo zou hij beter kunnen luisteren. Ook Aartsen vindt dat er een CAO moet komen, maar die laat al acht maanden op zich wachten.

Ruim een week gelden verbaasde Jos Aartsen bonden en personeel door medewerkers in en rondom de operatiekamer een premie te geven tot wel 5000 euro, als ze beloven drie jaar te blijven. De grote opkomst legt iedereen uit als een steun in de rug. Maar in september is er, als het goed is, dan eindelijk een CAO.

Deel dit artikel: