Arriva rijdt met ‘reuzentrein’ tussen Groningen en Leeuwarden

nieuws
Foto: Rick van der Velde

Omdat dit weekend het evenement “De Reuzen van Royal de Luxe” in Leeuwarden plaatsvindt, rijdt Arriva met een aantal extra lange treinen tussen Groningen en Leeuwarden. 

Dit weekend zijn op de lijn Groningen-Leeuwarden drie Arriva-treinen aan elkaar gekoppeld. Om dat mogelijk te maken zijn er extra treinstellen over gekomen uit Limburg. Ze woensdag aan elkaar gekoppeld in Nijmegen, waarna ze naar Leeuwarden gereden zijn. Ook rijden er aankomend weekeinde meer treinen per uur, zodat het maximale aantal passagiers vervoerd kan worden.

“De Reuzen van Royal de Luxe” is een voorstelling uit Frankrijk, een straattheater met reusachtige mechanische marionetten. De voorstelling komt voor het eerst naar Leeuwarden omdat de stad dit jaar de culturele hoofdstad van Europa is.

Deel dit artikel:

  1. Interessant zo zonder getallen. Nu moeten we tot de verbeelding overgaan wat een reuzetrein is. Krijg je een klap tegen de kop voor het instappen dat je ze dubbel gaat zien? Of een schop onder de kont dat je groter gaat worden dat je zelf als reus de trein kunt zien? Of een klap op de kop dat je kleiner gaat worden dat de trein groter lijkt?

  2. Het was één grote farce, Arriva. Staan we met ons gezin te wachten (met plm 500 anderen) op station Fearnewâld, rijden er twee treinen voorbij (propvol) en ook nog eens per half uur. Nergens 3 gekoppelde treinstellen gezien en zeker niet met hogere frequentie. Tóch maar met de auto naar Leeuwarden (en daar was het tot in de puntjes geregeld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *