WLG pakt drie eerste prijzen op Jeugdorkestenfestival

nieuws

Het Willem Lodewijk Gymnasium heeft zaterdag in Leeuwarden drie eerste prijzen in de wacht gesleept op het Jeugdorkestenfestival 2018. “Dit is echt wauw.”

Aan het festival, dat voor de 48ste keer gehouden werd, doen harmonie-, fanfare- en brassband jeugdorkesten uit heel Nederland mee. Dit jaar werd de link gelegd met de Culturele Hoofdstad 2018 waarbij er door de organisatie gekozen was voor het thema Europa en alle deelnemende orkesten een programma moesten presenteren dat te maken had met een Europees land. Aan de wedstrijd deden zestien orkesten mee in niveaus van beginner tot gevorderd. Het Willem Lodewijk Gymnasium stond als laatste op het podium in stadsschouwburg De Harmonie. Voor de school was het optreden bijzonder omdat het het eerste optreden was buiten de school.

Het Willem Lodewijk trad aan met haar schoolkoor en schoolorkest, leerlingenband en twee acteurs. Eén van de onderdelen die zij lieten horen en zien was een gedeelte uit de theatervoorstelling Le avventure di Pinocchio, die men vorig jaar in het eigen schooltheater opvoerde. De optredens werden beoordeeld door een juryteam bestaande uit Cathy Fountain, die dirigent is bij Youth Brass 2000 en de Cory Silver Band en Anne van der Sluis die directeur is van Muziekschool Hunsingo. Prijzen waren er in verschillende categorieën te verdienen.