Tiviakov blijft alleen op kop na remise in topduel NK schaken

sport
Topduel Van den Doel-Tiviakov (foto Harry Gielen)

De Groninger Sergey Tiviakov blijft door een remise in de vijfde ronde tegen Van den Doel alleen op kop in het NK schaken.

Van den Doel had door een overwinning aan de leiding kunnen komen. Zover kwam het niet, want Tiviakov miste op de 34e zet zelfs een winnende voortzetting waarna het duel in remise eindigde. Tiviakov staat eerste met 4 uit 5.  Op een half punt gevolgd door Van den Doel en L’Ami, die van Leenhouts won. De rest van het veld is kansloos met nog twee rondes te spelen in Amsterdam.

De overige Groningers doen ook niet meer mee om de prijzen. Jorden van Foreest speelde remise tegen de onttroonde kampioen Van Wely en Sipke Ernst verloor van Sokolov. Van Foreest heeft 2 uit 5 en Ernst 1,5 uit 5.

Deel dit artikel: