Stadsbestuur verdeeld over creëren rookvrije zones

nieuws
foto: image after

Het college van B&W is niet eensgezind over het creëren van rookvrije zones in de stad. VVD-wethouder Joost van Keulen denkt dat het rookverbod niet te handhaven is.

Momenteel worden vooral speeltuinen en sportcomplexen rookvrij gemaakt. Dit moet wel een initiatief van de verenigingen zelf zijn. Het stadsbestuur wil meer rookvrije gebieden, zoals bij scholen en ziekenhuizen.

“Ik heb tegen dit ineffectieve voorstel gestemd”, aldus Van Keulen op Twitter. “Ik sta volledig achter het idee van de rookvrije generatie, maar dit is niet de manier waarop we daar komen. Een nieuwe regel die we niet handhaven. Stoepkrijtverbod 2.0.”

Deel dit artikel:

 1. Wat voor zin heeft het als bussen, taxi’s en alle andere motorverkeer nog hun fijnstof rondblazen?

  Het komt nog zover dat je in persoon naar het gemeentehuis moet om schriftelijk toestemming te krijgen om op je eigen wc te mogen schijten.

  Hoepel toch op met die regelzucht. We zijn volwassen mensen.

  1. Dus…. Gewoon maar laten gaan? Zoek het maar uit, lang leve de vervuiler? ‘Mij interesseert alleen mijn eigen belang, anderen zoeken het maar uit, na mij de zondvloed….’ en ‘Stik er maar in’?
   Wel typerend voor deze tijd ja……

 2. Weer een duidelijk zwakte bod van deze wethouder. Maak alle openbare gebieden rookvrij en daarnaast maak van de stad een milieu zone, zodat ook het fijnstof verminderd wordt. Ik geef toe hiervoor moet je ballen hebben en die worden bij wethouder van Keulen afgedraaid als hij zijn tabaks- en autolobby vriendjes niet te vriend houd.

 3. Van Keulen was toch die wethouder die in strijd met de regels op bezoek ging bij een tabaksproducent? Samen met nog een paar VVD-vriendjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *