Sergey Tiviakov wint in 1e ronde Nederlands schaakkampioenschap

sport

De al jarenlang in Groningen wonende Sergey Tiviakov is het Nederlands schaakkampioenschap te Amsterdam goed begonnen. In de eerste ronde won hij met de witte stukken van Leenhouts.

In deze achtkamp spelen nog twee Groningers mee. De 19-jarige Jorden van Foreest speelde met wit remise tegen Sokolov in een partij met sterk wisselende kansen. Ook Sipke Ernst kwam niet verder dan remise tegen L’Ami.

De verrassing in de eerste ronde was de nederlaag van titelverdediger Loek van Wely.  Van Wely stond gewonnen tegen Van der Doel, maar maakte een paar blunders, waardoor hij zelfs nog verloor. Tiviakov en Van der Doel gaan door deze resultaten aan de leiding.

Het Nederlands kampioenschap duurt tot met zondag 7 juli.

Deel dit artikel: