Personeelstekort dwingt UMCG om vier operatiekamers te sluiten

nieuws
foto: Bob de Vries

Door gebrek aan personeel moet het Universitair Medisch Centrum Groningen 4 van haar 29 operatiekamers sluiten tot eind 2018. Dat meldt het ziekenhuis vandaag op zijn website.

Het UMCG blijft wel complexe en acute zorg bieden aan patiënten. Simpelere operaties worden, in overleg met de patiënt, mogelijk uitgevoerd in een ander ziekenhuis. Het ziekenhuis zegt er alles aan te doen om de sluitingsperiode zo kort mogelijk te houden: “Er worden extra medewerkers opgeleid en er worden maatregelen getroffen om personeel te behouden, nieuw personeel te werven en het werk anders te organiseren.”

Het UMCG zegt zo snel mogelijk contact op te nemen met de patiënten die hinder gaan ondervinden van de sluiting.

Deel dit artikel:

  1. Door de enorme bezuinigingen vanuit de overheid en de bemoeizucht van de zorgverzekeraars van de afgelopen 6 jaar is de zorg zo onaantrekkelijk geworden en gemaakt, met name voor jongeren, om in te gaan werken dat we hier niet echt van op moeten kijken. Reorganisatie op reorganisatie, geen vaste contracten, enorme administratieve druk waardoor minder tijd voor zorg, etc etc.

    6 jaar Rutte daar plukken we nu de wrange vruchten van. Kabinet Rutte 3 zegt van alles te willen gaan doen aan de problemen in de zorg. Maar de zorgbudgetten blijven te krap, alle plannen moet gerealiseerd worden binnen de bestaande budgetten waardoor er op andere plekken dus weer gaten gaan vallen en de zorg minder wordt.

    Maar ja, de Nederlanders blijven massaal stemmen op de VVD dus Rutte heeft zijn mandaat om dit beleid voort te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *