Ontsnapping uit Het Poortje eindigt met reddingsactie uit heistelling

112
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een gedetineerde is woensdagavond ontsnapt uit jeugdinstelling Het Poortje aan de Hoogeweg en daarna een heistelling ingevlucht op een naastgelegen bouwterrein. Dat meldt de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De ontsnapping vond even na 19.00 uur plaats waarbij de jongen aan de achterkant van Het Poortje het complex kon verlaten. Hoe dit kon gebeuren is nog onbekend. Uiteindelijk vluchtte hij via het Jaagpad naar een naastgelegen bouwterrein en klom een heistelling in waar hij zich verschanste. Gewaarschuwde politieagenten hadden de jongen al gauw in de smiezen en konden hem vrij snel daarna aanhouden. De Groninger brandweer moest er met een hoogwerker aan te pas komen om de tiener uit de hjeistelling te halen.

Er wordt onderzocht hoe de jongen uit de jeugdinrichting kon vluchten.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl