Koop een extra Noorderzon-kaartje voor iemand met minder geld

nieuws
Foto: Geef en Toegift

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen gaat samenwerken met de Groningse ‘Quiet-community’ zodat mensen via de website een extra kaartje kunnen kopen voor mensen die ze zelf niet kunnen betalen.

De Verenigde Podiumkunstenfestivals, het samenwerkingsverband van meer dan 40 landelijke festivals, roept het publiek in het hele land op om een entreekaartje te kopen voor iemand die het zelf niet kan betalen. Onder de naam ‘Geef een Toegift’ komen de festivals met het ‘uitgestelde kaartje’. Voor 10 euro kun je zo’n ‘extra’ kaartje kopen via deze pagina.

Quiet Groningen  wil armoede verzachten en al doende dat sociaal isolement voorkomen of doorbreken. Daarvoor werft de organisatie lokale sponsors om haar leden om beurten via een digitaal systeem iets aan te bieden wat ze normaal gesproken niet kunnen betalen. Daarnaast wil Quiet mensen in armoedesituaties de kans geven om hun talenten te (her)ontdekken en in te zetten, bijvoorbeeld als vrijwilliger: goed voor hun zelfvertrouwen én voor de mensen die ze daarmee helpen.