KEI-week start dit jaar met vegetarische ‘Meatless Monday’

nieuws

Maandag 13 augustus kunnen 5.500 startende studenten tijdens de KEI-week kiezen voor een dag zonder vlees. De Stichting KEI en de Green Office van de RUG gaan op die dag bij de filialen van Albert Heijn in de Stad vegetarische maaltijdpakketten aanbieden aan de startende studenten.

Volgens de Green Office van de Rijksuniversiteit Groningen besparen de 5.500 deelnemers met ‘Meatless Monday’ ruim 8,5 ton CO2. Dat is vergelijkbaar met de jaarlijkse uitstoot van 7 huishoudens (qua stroomverbruik). Ook wordt dit jaar geanalyseerd wat de impact van de KEI-week is op het milieu. Dit omdat de Stichting KEI ook dit jaar weer het internationale ‘Green Key label’ wil voeren. Het maaltijdpakket is alleen af te halen door deelnemers aan de KEI-week.

Ook de rest van de KEI-week wordt milieubewust. Dinsdag 14 augustus is er een duurzame picknick, op woensdag is er duurzame kookworkshop en het lustrumfestival aan de Kardingeplas op donderdag staat helemaal in het teken van duurzaamheid. Daar vinden de aankomende studenten een zelfvoorzienend podium en een Green Corner waar duurzame instellingen uit Groningen zich presenteren.

Deel dit artikel: