“Ik heb het in twintig jaar niet zo droog gezien”

De stad zucht en puft onder de hoge temperaturen en de vele uren zon per dag. De mensen van Stadsbeheer moeten alle zeilen bijzetten om planten, struiken en bomen te laten overleven met deze droogte. Vooral de planten in bloembakken hebben het zwaar.

“Ik werk zo’n twintig jaar voor de gemeente maar zo droog als deze zomer heb ik het nog nooit gezien. Het is momenteel echt noodzakelijk om ze water te geven. Want ze zitten natuurlijk in een bak en met die 30 graden begint het aardig te verdampen. Op een gegeven moment is de puf eruit en verdorren ze helemaal.” Aan het woord is Erwin Kielman van Stadsbeheer, Wijkpost Zuid.

Samen met collega Martin Huizing stoppen ze eerst op de Van Iddekingebrug om de lavendel water te geven. Daarna rijden ze door naar het Overwinningsplein. De planten en struiken staan er nog redelijk bij. “Zie maar hoe droog de grond in deze bak is ondanks dat we twee tot drie keer per week water geven”, zegt Huizing. “Als wij hier geen water zouden geven is alles binnen de kortste keren dood”, vervolgt hij.

De mannen en vrouwen van Stadsbeheer die zorgen voor het groen in de stad houden het de komende weken druk. De weersverwachting voor eind volgende week laat zien dat de temperaturen rond of boven de 30 graden Celsius zullen uitkomen.