IJsmeester Noordlaren stopt er mee

nieuws
IJsmeester Gezienus van Iren van ijsvereniging De Hondsrug in Noordlaren Foto: Wolter Deelman

Gezienus van Iren, de ijsmeester van Noordlaren, stopt er mee. Dat is donderdagochtend bekendgemaakt.

Van Iren was de afgelopen dertig jaar ijsmeester bij ijsvereniging De Hondsrug. Hij stopt omdat vooral de nachtelijke uren hem opbreken. Als ijsmeester moest hij vooral ’s nachts aan de bak om laagjes water aan te brengen op de skeelerbaan in Noordlaren. “Ik krijg mijn rust niet goed. Vorig jaar had ik een week nodig om weer te herstellen, dus vond ik het tijd om een andere hobby te zoeken”, laat hij weten aan RTV Drenthe.

Hoogtepunt voor Van Iren waren naast alle marathonwedstrijden die in Noordlaren gehouden werden, het Nederlands Kampioenschap natuurijs op het Zuidlaardermeer. De ijsmeester verdwijnt niet volledig van het toneel. De komende tijd gaat hij een positie bekleden in de Stichting Festiviteiten Noordlaren. De Hondsrug zal op zoek moeten naar een nieuwe ijsmeester. Het is onbekend of ze al iemand op het oog hebben.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *