Gouda en Groningen ruilen kunst

nieuws
foto: Rick van der Velde

Het Groninger Museum en Museum Gouda gaan elkaars collecties tonen.

In de stad is momenteel een selectie uit de Collectie Arntzenius van het Goudse museum te zien. In Gouda is vanaf 19 juli de collectie Veendorp uit Groningen te bezichtigen. De verzameling uit Gouda bevat werken die bijeengebracht zijn door schilder Paul Arntzenius. Het zijn hoogtepunten uit de Franse en Nederlandse schilderkunst van de negentiende en vroeg twintigste eeuw.

De verzamelingen uit het Groninger Museum en Museum Gouda zijn beide een half jaar in het andere museum te gast. Volgens de musea is de collectieruil is een goed voorbeeld van de vele samenwerkingen die ze zoeken met museale partners. Die vergroten de zichtbaarheid van de eigen collectie.