Fietsen met Bauke Mollema voor het goede doel

nieuws
Foto: Bouke Mollema Tocht 2017

Wielerliefhebbers en fans kunnen op zondag 12 augustus fietsen met Bauke Mollema tijdens de jaarlijkse Bauke Mollema Tocht. De deelnemers kunnen tijdens de route door het Groningse landschap hun benen meten met die van de Groningse Tour-held.

De Bauke Mollema Tocht start tussen 08:00 en 09:00 uur op de Vismarkt in de Stad. Onderweg gaan de deelnemers sprinten en over een kasseienstrook. Voor professionele voeding, medische ondersteuning een fietsreparatieservice is gezorgd. Inschrijven kan nog tot 30 juli. Mollema fietst zelf de route van 110 kilometer. Ook kunnen er routes van 65 en 165 kilometer gereden worden.

De Bauke Mollema Tocht wordt georganiseerd door Le Champion en de opbrengst komt ten goede aan het project ‘Fiets voor een Huis’ van de Wereldfoundation. Deze stichting bouwt huizen in Bangladesh, om zo de leefomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren.