DELA mag voorlopig door met bouw Crematorium Hoendiep

nieuws
Foto: DELA

Uitvaartorganisatie DELA mag voorlopig doorgaan met de bouwplannen voor een nieuw crematorium aan het Hoendiep. Twee schorsingsverzoeken voor een nieuw bestemmingsplan van de Gemeente Groningen werden vrijdag ongegrond verklaard door de voorzieningenrechter van de Raad van State.

De verzoeken werden ingediend door een bewoner uit Groningen en Re-Sprectrum Crematoria uit Hooghalen, een van DELA’s concurrenten in de regio. Re-Sprectrum heeft dit jaar net een nieuw crematorium gebouwd in Eelderwolde en vreest concurrentie van het nieuw te bouwen uitvaartcentrum. De bewoner vreest voor de leefbaarheid van zijn woning.

Het besluit blijft een voorlopig besluit en heeft geen invloed op de bodemprocedure van de Raad van State, later dit jaar.