De Wegwijzer wijst de weg met sponsorloop in Selwerd

Op basisschool de Wegwijzer in de wijk Selwerd rennen vandaag alle kinderen om geld op te halen voor “Fietsen voor Kinderfietsen”. Van de allerkleinste tot de oudste kinderen, iedereen doet mee aan de sponsorloop.

De bedoeling van de kids, ouders en de school is om zoveel mogelijk geld op te halen. Hiermee steunen ze Martijn en Mariëlle die afgelopen 23 april op de fiets vertrokken naar China, ook vanaf de Wegwijzer. Bij het vertrek boden de 320 kinderen een cheque van duizend euro aan voor “Fietsen voor Kinderfietsen”. Vandaag is de dag dat het geld ook daadwerkelijk bij elkaar moet worden gelopen.

“Fietsen voor Kinderfietsen” is een project van onder andere de gemeente, WerkPro, SKSG en organisatiebureau Veenbrand. Zij willen zoveel mogelijk kinderfietsen inzamelen en opknappen. De fietsen zijn voor armere gezinnen die zich geen kinderfiets kunnen veroorloven.  Op de site van “Fietsen voor Kinderfietsen” kan iedereen de barre tocht van Martijn en Mariëlle naar China volgen en is ook te zien hoe je de actie kunt steunen.