Damsterdiepboom houdt het voor gezien

nieuws

Een primeur voor Groningen was het in 2013: grote bomen in artistieke verrijdbare bloembakken, een uitgekiend bewateringssysteem en de nodige materiële en personele inzet. Toch stelt het resultaat teleur.

Op het Damsterdiep hebben de bomen in de grote plantenbakken er niet veel zin meer in. Eén is omgezaagd, één (foto) vertoont geen teken van leven meer en drie andere bomen zijn zichtbaar aan het kwijnen.

“Het plein dat ’s avonds al sfeer heeft door de bijzondere verlichting in het plaveisel moet met de bomen nog aantrekkelijker worden”, heette het verplaatsbare groen in 2013.

Deel dit artikel:

 1. En zo is er weeeer veeld geld over de balk gegooid. Of liever: in het Damsterdiep. De parkeergarage werd duurder dan gepland en draait nog steeds met verlies. De verkeerssituatie op de kruising met de Oostersingel is onoverzichtelijk. Tal van bedrijven in de omgeving moesten sluiten omdat de klanten tijdens en na de bouw wegbleven. Wat wèl bloeit is de drugshandel: tal van koffieshops en winkeltjes in aanverwante artikelen draaien een behoorlijke omzet en de mannen van de bijbehorende knokploegen hangen de hele dag rond de Steentilbrug.
  Aan de winkeliers van de Nieuweweg beloofde de Gemeente dat er tegenover de uitgang van de parkeergarage aantrekkelijke winkeltjes zouden komen, zodat bezoekers als vanzelf de winkelstraat ingelokt zouden worden. Men hoopte op een ‘Folkingestraat-effect’…. Maar nu Plegt-Vos er een studentenflat bouwt komen er ineens geen leuke winkeltjes – op de begane grond komt een recreatieruimte waar de jongelui hun biertje drinken en omdat ze binnen niet mogen roken scholen ze samen op de stoep. En onze PvdA-Gemeente is alle beloftes uit het verleden straal vergeten…

 2. Ach jee, wederom een frivool ideetje van het Stadsbestuur dat niet bestand blijkt tegen de realiteit. Maar goed, het is wel in lijn met het debacle van de onderliggende Damsterdiepgarage die de gemeente 4,7 miljoen euro extra aan schadevergoeding heeft gekost. Dus de kosten van een paar lullige dode boompjes in een bloempot zijn volstrekt te verwaarlozen.

  En komt er maar in freule Kiki. Het einde van de wereld is wederom nabij.

 3. er zal vast wel een budget zijn om een nieuwe en creatieve generatie ambtenaren hun licht over dit prachtige en levenslustige plein te laten schijnen..

 4. Fantastisch! Weer een hoop geld over de balk gesmeten door incompetente ambtenaren…..
  Wat komt er nog meer bij?
  – nieuwe Oosterpoort wat bakken met geld gaat kosten wat nooit meer terugverdiend gaat worden
  – Ringweg gaat gruwelijk uit de kosten lopen, dat kun je nu al wel aanvoelen
  – Forum (belachelijk!)
  – ??

  Er is vast nog wel veel meer te noemen. Maar “we” betalen wel hoor, je hebt ook geen keus. Allemaal blijven stemmen op dit zootje ongeregeld zou ik zeggen

 5. Die ‘boompjes’ voegen helemaal niks toe aan het plein. De entree van de parkeergarage voor voetgangers zou kleiner en grotendeels ondergronds moeten zijn. Nu is het nietszeggend gebouwtje op een mooi plein.
  Het kantoor van Nijestee stemt mij ook niet vrolijk.

 6. Ook een gevolg van het forum. Om dat te realiseren moesten ze NIjestee een alternatief geven. Dus hebben ze maar het damsterdiep opgeofferd en hun pand daar op een $%#@ plek neer te zetten. Ook voor de onoverzichtelijke kruising met Oostersingel is men gewaarschuwd in verband met bussen en eventuele trams die er lang zouden moeten. Pand 30 meter meer richting stad en je had een goede kruising. Maar men wilde niet luisteren en wilde een mooi groot plein. Het gevolg, een lelijk gebouw wat in de weg staat en een verlaten plein.

 7. Dit was -door mensen met groene vingers – direct voorzien.
  Het gaat te vaak fout met struiken in ondiepe bakken.

  Onder andere vanwege de hitte heb ik een voorlopige voorziening bij de Rechtbank Groningen tegen de mega vergunning Noorderzon 2018.

  Niemand kan nog de veiligheid van de (Monumentale) Bomen in het Noorderplantsoen garanderen.
  En al helemaal niet bij zo´n extreem groot belastend festival met mega veel bezoekers.

  Daarom: ¨Lekkerrr naar de Renbaan!¨

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *