Café de Witte Raaf stopt maar Café Uit de Kast begint

nieuws
Foto: Café Uit de Kast

Het roemruchte bruine café de Witte Raaf gaat per 1 augustus dicht maar ook direct weer open onder de nieuwe naam: “Café Uit de Kast” De huidige uitbater is Erik Verschragen die het unieke interieur van het café, dat vlakbij Der A-kerk ligt, vorig jaar helemaal intact liet. Hij draait het café nu precies één jaar.

“Ik wilde iets nieuws op deze unieke plek en met dit prachtige café. Ik was de laatste paar maanden een aantal keer bij de Ritz bij de A-brug. Daar sprak ik gasten aan de bar en toen is het idee begonnen om zelf een gay-minded café te beginnen”, vertelt Verschragen.

“Het café moet zijn oorspronkelijke uitstraling behouden. Moet je kijken naar deze prachtige bar en de originele zijwanden, dat is toch mooi? Straks draaien we hits uit de jaren 80 en 90 en hits van nu. We hebben ook net nieuwe feest- en discoverlichting opgehangen voor een nog betere sfeer”, vervolgt hij.

Erik Verschragen is een ervaren barman en dit is zijn eerste eigen café. Maar straks dus onder de naam “Café Uit de Kast”. Hij heeft vroeger bij OOG radio ook een eigen programma gehad. “Dat was een mooi programma met alleen maar Hollandse hits, OOG Nationaal. En die muziek draaien we natuurlijk af en toe ook hier”, vertelt hij.

Vanaf 2 augustus is “Café Uit de Kast” aan de Akerkstraat ’s middags vanaf zes uur tot in de kleine uurtjes open. En dat van donderdag tot en met zondag. De datum van de officiële opening volgt later.