ACM: Gemeente Groningen mag doorgaan met bewindvoering via kredietbank

nieuws

De Gemeente Groningen mag van de Autoriteit Consument & Markt doorgaan met plannen om beschermingsbewindvoering uit te besteden aan de Groningse Kredietbank. Dat maakt het ACM vandaag bekend nadat belangenorganisaties van particuliere bewindvoerders bezwaar tegen het plan hadden gemaakt.

Volgens die belangenorganisaties  overtrad de gemeente de regels van de Wet Markt en Overheid. Volgens hen kreeg de Gemeente Groningen feitelijk het alleenrecht op bewindvoering in de gemeente, omdat het de kosten voor bewindvoering niet langer uit de bijzondere bijstand financiert. Het ACM kan echter niet handhaven op dit terrein, omdat de gemeente deze maatregel genomen heeft in het ‘algemeen belang.’ Op dat moment is de Wet M&O niet van toepassing.

De Gemeente besloot begin dit jaar om de beschermingsbewindvoering van private bureau’s over te hevelen naar de Groninger Kredietbank omdat deze diensten daar erg veel geld kostten en kwalitatief erg slecht bleken te zijn

Deel dit artikel:

  1. Logisch, waarom mensen met schulden overleveren aan de cowboys van de heilige markt, die mensen van de wal in de sloot helpen.

  2. Grandiose maatregel van gemeente, in het belang en ter bescherming van alle schuldenaren.Zouden meer gemeenten met sociaal beleid moeten doen. Ongeacht kwaliteit v.zijn werkzaamheden mag een bewindvoerder standaard al ongeveer min. 115,-pmnd in rekening brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *