Werkgevers: Acties in het openbaar vervoer onnodig

nieuws
Foto Andor Heij

De Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) zijn verrast door de aankondiging van de bonden dat zij vanaf maandag voor onbepaalde tijd gaan staken.

“De vakbonden hebben verzocht om bemiddelaars om de impasse te doorbreken”, aldus Fred Kagie, voorzitter van de VWOV:.”De bemiddelaars zijn nog niet concreet gestart en vier dagen later kondigen de bonden nieuwe stakingen aan. Nu zelfs voor onbepaalde tijd. Dit zal ongelooflijk veel reizigers duperen en het is echt onnodig”.

Volgens de werkgevers zijn de eisen van de bonden onbetaalbaar en worden er maatregelen genomen om de werkdruk te verminderen “Alle bedrijven nemen nu al concrete maatregelen om de werkdruk aan te pakken. We zorgen erin alle bedrijven voor dat er in de nieuwe roosters, waar dat nog niet het geval was,gemiddeld elke 2,5 uur gelegenheid en een voorziening is om naar het toilet te gaan. Ook nemen we per regio en bedrijf aanvullende maatregelen. Daarnaast ligt er een loonbod van 2,75% per jaar voor drie jaar”, aldus Kagie.

Deel dit artikel:

  1. Een werkgever die het niet nodig vindt dat zijn personeel staakt, je verwacht het niet.
    Me dunkt dat meneer Kagie wel wat beter zijn best kan doen, of tenminste zijn directiewagen inzetten op lijn 15 :)

    Ik heb begrepen dat het OV bureau de vervoerder een boete op kan leggen voor het niet nakomen van de vervoersplicht. Maar aan de andere kant bespaart ‘ie volgende week ook flink op diesel.

  2. Hallo, het is een staking… Het is de bedoeling dat je het er niet mee eens bent.

    En dat onnodige, daar schijnen de werknemers toch echt anders over te denken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *