Vier jaar cel geëist voor dodelijk ongeval door handrem

nieuws
© Bob de Vries

Justitie eist tegen de 47-jarige Stadjer Raoul P. een celstraf van vier jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, voor doodslag en poging tot doodslag.

De man wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval aan de Plataanlaan in november 2016. Daarbij kwam de 35-jarige Daniël Postema om het leven. De bestuurder van het busje, een 26-jarige man uit Groningen, raakte zwaargewond. De verdachte zou tijdens de rit aan de handrem hebben getrokken.

Hij zegt zelf zich dat niet te kunnen herinneren, maar diverse getuigen hebben hem dat na het ongeval horen zeggen. De advocaat van de verdachte stelt dat de chauffeur onder invloed van drank en drugs verkeerde. Justitie eist bovendien een schadevergoeding van 60.000 euro.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *