Special Heroes sporten in Willem Alexander Sportcentrum

Zo’n honderddertig leerlingen van drie speciaal onderwijsscholen werkten zich dinsdagochtend in het zweet tijdens de zesde editie van de Sport Heroes Challenge. Er werd in het Willem Alexander Sportcentrum onder andere flink geschermd en gejudood. De Sport Heroes Challenge is een initiatief van de stichting Special Heroes.

De stichting laat de leerlingen op deze manier kennismaken met diverse vormen van sport en cultuur. “Het gaat om kinderen met een auditieve of cognitieve beperking. Zij hebben een achterstand ten opzichte van leerlingen in het regulier onderwijs. Mede daarom maken deze kinderen minder makkelijk de stap naar een sportaanbieder,” vertelt Kris Boneschansker van Special Heroes.

De Challenge werd georganiseerd door Special Heroes, studenten van de Hanzehogeschool en het Alfa-College. In samenwerking met lokale sportverenigingen en sportaanbieders was er een uitdagend sportaanbod samengesteld met onder andere bootcamp, freerunning, unihockey, beachvolleybal, schermen, badminton en judo.