Slechtzienden geslaagd voor EHBO-diploma

nieuws

Burgemeester Peter den Oudsten reikt woensdag de eerste EHBO-diploma’s uit aan slechtzienden, in het Rode Kruisgebouw aan de Atoomweg.

Het Rode Kruis district Groningen startte in januari de cursus met zeven slechtzienden. Ze zijn alle met vlag en wimpel geslaagd. De cursus was anders van opbouw dan bij ziende mensen. Les 1 van elke EHBO-cursus is dat je pas eerste hulp verleent als je zeker weet dat de situatie veilig is. Dat is voor slechtzienden lastig te bepalen.

Toch hebben ze de cursus goed doorlopen, ondanks dat twee van hen ook nog eens slechthorend zijn, en afhankelijk zijn van een geleidehond. Gezien het succes van deze pilot gaat het Rode Kruis een vervolg geven aan deze cursus.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *