RUG doet experiment op LowLands over effect alcohol op tongbeweging

nieuws
Foto: mrg.bz/kSF1WC

Dr. Martijn Wieling van de Rijksuniversiteit Groningen gaat op Lowlands ‘Science’ de tongbewegingen van bezoekers meten. Onderzoek suggereert namelijk dat alcohol een positief effect heeft op het spreken van een vreemde taal.

’Het is fantastisch om deel te kunnen nemen aan Lowlands Science!’, zegt Martijn Wieling, Universitair docent Informatiekunde aan de RUG. ‘Niet alleen kunnen we in een heel korte tijd een ongekende hoeveelheid gegevens verzamelen, maar ook is het een prachtige manier om het algemene publiek kennis te laten maken met spraakonderzoek.’

Onderzoek van de Universiteit Maastricht, de University van Liverpool en King’s College London toonde vorig jaar al aan dat buitenlanders die alcohol hadden gebruikt, aanzienlijk beter werden beoordeeld op hun Nederlands dan nuchtere deelnemers.