PvdA lijst definitief vastgesteld: Carine Bloemhoff lijsttrekker

nieuws
Foto: @PvdA050

De PvdA heeft donderdagavond  de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in november ongewijzigd vastgesteld. Dat betekent dat fractievoorzitter Carine Bloemhoff lijsttrekker wordt.

Wethouder Roeland van der Schaaf is de nummer twee en is de eerste kandidaat-wethouder als de PvdA weer in het college van B&W komt. Nieuwkomer Julian Bushoff, die jaren lid was van de Jonge Socialisten, staat op de derde plek. De zittende raadsleden Jan Pieter Loopstra, Maarten van der Laan en Diederik van der Meide staan op de plaatsen vier, zeven en negen. Sebastiaan Ruddijs en Simone Brouwer zijn niet herkiesbaar.

De PvdA raadsleden van Haren, Lammie Schuiling, en Ten Boer, Rita Pestman staan op de plekken twaalf en dertien. De PvdA heeft momenteel zes zetels in de Groninger gemeenteraad en twee in Haren en Ten Boer. Deze gemeenten fuseren per 1 januari.

Omdat Groningen tegenwoordig meer dan 200 duizend inwoners heeft gaat het aantal raadsleden van 39 naar 45.

Complete PvdA lijst

Deel dit artikel:

 1. Met Loopstra één Groninger bij de eerste tien.

  En dan verbaast zijn dat Groningen op meerdere vlakken de vernieling in wórdt geholpen.

  Op naar de drie zetels!

 2. met maar liefst 10 lijstduwers is men zelf ook van mening dat de kar aardig ver in de modder vast is komen te zitten.
  zou het helpen?

 3. Waarom staat er niemand uit Haren of Ten Boer bij de top vijf van deze PvdA-lijst?

  E zijn nota bene tien lijstduwers, waarbij het mij opvalt dat de burgemeester van Ten Boer, de heer Frank de Vries, geen lijstduwer is. Hij is mijns inziens geliefd in Ten Boer.

  Bij de VVD is men veel slimmer geweest.

  Ik hoop dat andere politieke partijen bewoners van Ten Boer en Haren de kans geven om raadslid te worden. Anders hebben deze dorpen het terechte idee dat ze ingelijfd worden bij de stad Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *