Protestacties tegen Oosterhamriktracé

wijken
foto: Bob de Vries

Bewoners van de straten rond het Oosterhamriktracé hebben zich georganiseerd in een protest tegen de plannen van het gemeentebestuur. In diverse straten rond het tracé hangen posters en flyers voor de ramen, tegen dit plan.

Op dinsdag 12 juni verzamelen de bewoners zich om 19.00 uur voor het informatiecentrum aan de Oosterhamrikkade, om de ten dode opgeschreven Oliemuldersbrug te bezetten met posters en spandoeken. De brug moet wijken als de plannen worden doorgevoerd. Daar wordt een informatiepakket met verscheidene visies op de verkeerskundige problemen en mogelijke oplossingen overhandigd aan de uitgenodigde raadsleden van de coalitiepartijen.

De bewoners zijn op woensdagmiddag 13 juni aanwezig op de Grote Markt, om voor en tijdens de Commissievergadering beheer en verkeer over dit onderwerp te protesteren. Diverse buurtbewoners zullen inspreken tijdens deze vergadering.

De protesten worden ondersteund door de Bewonersorganisatie Oosterparkwijk, het Buurtoverleg Professorenbuurt-Oost en de Buurtcommissie Woonschepen Oosterhamrikkanaal.